Flawless hair with Aveda

IMG_3493

Hey lieverds

Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met Aveda. Aveda is een beauty merk dat onder Estée Lauder companies hoort. Ze hebben zowel hair-,body- skin-care, make-up en lifestyle producten. Aveda is geïnspireerd op Ayurveda, een 5000 jaar oude Indische, geneeskundige traditie die de energiecentra van je lichaam in balans brengt. De producten zijn van natuurlijke oorsprong en niet op dieren getest, wat ik zelf persoonlijk heel belangrijk vind. Alle producten van Aveda zijn gemaakt van pure bloemen- en plantenextracten.

Ik ga het vandaag voornamelijk hebben over de haar producten. Eerst en vooral ben ik langs geweest in hun winkel in de Korte Gasthuisstraat 45 (naast Bobbi Brown), om een hoofdhuid-analyse te laten doen. Het is de eerste Free Standing Store van Europa en is nog maar net enkele maanden open.

De sfeer in de winkel is heel relaxed, het personeel is supervriendelijk en er wordt echt goed advies gegeven. Voor ieder type haar hebben ze de perfecte producten, en de service is echt top! Elke klant wordt verwelkomd met een heerlijk kopje Aveda thee, ook ik heb een kopje gedronken en vond het super lekker! De thee is ook te koop, hij is gemaakt op basis van pepermunt, zoethout, basilicum en venkel. De thee is te verkrijgen in de vorm van losse thee, alsook in theebuiltjes, en is biologisch geteeld.

Ook, kan je natuurlijk zoals ik ook heb gedaan altijd eens langsgaan om een hoofdhuid-analyse te laten doen, zodat je weet hoe het met je haar gesteld is. Hierbij de resultaten van mijn hoofdhuid-analyse:

Met de analyse kan het keratine gehalte gemeten worden, en dit was bij mij erg laag, waaruit dus gebleken is dat mijn haar redelijk hard beschadigd was. Dit komt voornamelijk doordat ik mijn haar zoveel gekleurd heb. Qua dikte is het goed want ik heb enorm dik haar, en de roodheid zit ook goed. Het zijn vooral de droge stukken in mijn haar die beter konden.

Ik heb Aveda 2 weken lang getest. De lijn die ik mocht uittesten voor jullie, was de ‘smooth infusion’ die zou moeten zorgen voor mooie, glanzende gladde lokken.

Zoals jullie kunnen zien is het een heel uitgebreide lijn. Ik heb de smooth infusion nourishing styling creme & de style prep smoother uitgetest. In de smooth infusion lijn is voornamelijk bergamot werkzaam, en in de styling creme capacu- en sheaboter.
De bedoeling is dus dat je na de wasbeurt (op vochtig haar!) een klein pompje van beide producten over je haar verdeelt. En het zorgt ervoor dat je haar mooi glad valt, minder pluizig is en beschermd is tegen de hitte van de stijltang.

Wat vond ik er zelf nu persoonlijk van? Super! Ik merk een immens groot verschil in mijn haar. Het valt veel gladder, glanst meer, valt gemakkelijker in model…
Ik ben helemaal overtuigd en verliefd geworden op Aveda. Om het jullie te bewijzen, ben ik na 2 weken terug langs geweest om te kijken hoe het nu gesteld is met mijn hoofdhuid.

Dit waren de resultaten van de hoofdhuid-analyse na 2 weken gebruik:

Dus zoals jullie kunnen zien op de camera, wat een groot verschil! Na 2 weken gebruik ben ik bij het keratine gehalte van ‘intensieve zorg nodig’ naar ‘goed’ gegaan! Ook mijn lokken en hoofdhuid zien er veel gezonder en minder droog uit! Mijn haar is ook een stukje dikker nog geworden. De dikte bedraagt 0,105 mm wat best veel is, aangezien de normale gemiddelde dikte 0,075 mm bedraagt.

Naast deze 2 productjes heb ik nog een aantal andere producten meegekregen om uit te proberen, ik heb ook de invati conditioner, de paddle brush, het stress fix badzout, en de scalp revitalizer uitgetest.

 

Ook die producten vond ik super! De haarborstel is gemaakt van duurzaam Chinees honinghout, je kan je haar er zo gemakkelijk mee kammen. Ik gebruik geen enkele andere haarborstel meer nu, sinds ik hem heb gekregen gebruik ik hem iedere dag. Hij is zo fijn!
Je kan er ook je hoofdhuid mee masseren, en het zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk beschadigd wordt tijdens het föhnen.

De scalp revitalizer moet je dagelijks gebruiken, 8 pompjes op je hoofdhuid sprayen en in masseren, dit zou ervoor moeten zorgen dat je haar dikker wordt en minder uitvalt. Ik heb enorm veel last van haaruitval. Sinds ik het gebruik merk ik al een groot verschil dus de scalp revitalizer blijf ik zeker ook gebruiken!

image

Heb je eventjes nood aan wat rust en ontspanning? Dan is de stress fix lijn iets voor jou, ik had examens en dus best wat stress. Ik heb toen een badje genomen met het badzout en ik voelde me al meteen een stuk rustiger en relaxter. Ik heb ook nog een olie getest dat je kunt gebruiken op zowel je huid als je hoofdhuid, ook dit kalmeert enorm en geeft je een enorm ontspannen gevoel.

Wat ik ook super leuk vond in de winkel was de Mr Chakra. Na een aankoop mag de klant een kleurtje uitkiezen op gevoel, en dit is dan een Chakra die niet in balans zit.
Je krijgt dan op een papiertje het geurtje mee naar huis, super tof! Ik had voor oranje gekozen en dit is de buikchakra. Oranje staat dus voor de buikstreek die ook symbool staat voor de mentale en fysieke vitaliteit.

IMG_3411

IMG_3410IMG_3407

Dus zoals jullie kunnen zien, Aveda is meer dan enkel producten het is een hele beleving op zich! Zijn jullie benieuwd geworden naar de producten van Aveda? Ga dan zeker eens langs in het Experience Center in de Korte Gasthuisstraat store in Antwerpen. Daar kunnen jullie de nodige uitleg en service krijgen van de beste Aveda experts!

IMG_3473-001.JPG

Ik ben alvast super blij dat ik deze kans heb gekregen om Aveda te leren kennen door mijn blog. Ik ben 100% fan en ik ga het zeker blijven gebruiken, want het resultaat mag er zeker zijn!

Ik hoop dat jullie dit een leuke blogpost vonden, en moesten er nog vragen zijn dan mag je die mij altijd stellen. Laat gerust een reactie achter en ik beantwoord het zo snel mogelijk!

Thanks for reading!

xoxo

Lots of love

S.N

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s